Itt a nagy terv: ez vár a magyar vidékre a jövőben

Itt a nagy terv: ez vár a magyar vidékre a jövőben

agrarszektor.hu
Célunk, hogy az előttünk álló időszakban olyan kiváló minőségű projektek szülessenek, amelyek továbbra is elősegítik a vidéken való boldogulás további támogatását - mondta Nagy István agrárminiszter, Budapesten a LEADER országos értekezletén.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tárcavezető hangsúlyozta, a LEADER program a vidékfejlesztési támogatáspolitika egyik tartópillére. A legközelebb ugyanis a helyi gazdasághoz és a helyi vállalkozásokhoz a LEADER-ek állnak, így ennek köszönhetően a helyi gazdaság számára a leghasznosabb kiírások és a leghasznosabb döntések ezen a szinten történnek. A Vidékfejlesztési Program részeként tehát 2017. október 31. és 2023. augusztus 7. között összesen 843 felhívás jelent meg. November 16-ig pedig mintegy 65 milliárd forint összegben történt felelősségvállalás, ami több mint 13 ezer, különböző típusú fejlesztésekhez kapcsolódó támogatott kérelmet jelent - írja közleményében az Agrárminisztérium.

Nagy István kiemelte, a Vidékfejlesztési Program lezárásához közeledve, a 2014 óta futó, jelenlegi LEADER program is zárul, a helyét pedig átveszi a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terven alapuló új LEADER kezdeményezés. Hozzátette, ennek első lépéseként 103 korábban is működő és kettő újonnan megalakult Helyi Akciócsoport elismerése már megtörtént. Ezek feladata az adott térség vidékfejlesztési stratégiájának megvalósítása, valamint a vidékfejlesztésre szánt uniós források felhasználása a helyi közösségek bevonásával. Hangsúlyozta, mind a 105 akciócsoport elkészítette a Helyi Fejlesztési Stratégiájának tervezetét, amelyeket az Irányító Hatóság már jóváhagyott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?