Január 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

Január 31-én lejár a határidő: ezt sokaknak el kell intéznie Magyarországon

agrarszektor.hu
Január 31-e a határideje a nem állami laboratóriumok éves tevékenységéről szóló jelentés beküldésének, melyet mind az üzemi-, mind a szolgáltató laboratóriumok kötelesek megküldeni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részére.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

2024. január 31-ig kell beküldeniük a nem állami laboratóriumoknak az éves tevékenységéről szóló jelentésüket - írta meg a Nébih. Az adatszolgáltatást a hatóság vonatkozó oldaláról is letölthető „2. sz. melléklet az éves jelentés adattartalmáról” elnevezésű excel dokumentum segítségével kell megtenni.

A 2023. évi tevékenységről szóló bevallást 2024. január 31-ig kell beküldenie minden, az élelmiszerláncba résztvevő nem állami - élelmiszer-, takarmány-, állategészségügyi-, növény-egészségügyi-, növényvédőszer-maradék- és talajvédelmi vizsgálatokat végző - laboratóriumnak. Az éves jelentésnek többek között tartalmaznia kell az elvégzett vizsgálatok számát és eredményét is. A jelentést tartalmazó táblázatot a laboreng@nebih.gov.hu e-mail-címre kell megküldeni. A tárgymezőben a „labor neve” éves jelentés címnek kell szerepelnie.

Jelenleg a bevallásra kötelezett laboratóriumok 25%-a küldte be megfelelően az előző évi tevékenységéről szóló táblázatot. A jogszabályban meghatározott kötelezettséget nem teljesítő laboratóriumoktól a Nébih hatósági ellenőrzés keretében kéri be a jelentést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?