Fontos dolog derült ki: erre a támogatásra sok termelő nem is pályázhat

Fontos dolog derült ki: erre a támogatásra sok termelő nem is pályázhat

agrarszektor.hu
A KAP Stratégiai terv alapján megjelenő beruházási támogatások esetében a pályázók, akkor adhatják be a kérelmüket, ha benyújtás előtti évben árbevételük legalább 40 százaléka mezőgazdasági tevékenységből származott. Ezzel kapcsolatban, már elérhető az árbevétel arányának kiszámításához szükséges módszertan.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A KAP Stratégiai terv alapján megjelenő beruházási támogatásoknál a pályázók csak akkor adhatják be a kérelmüket, ha benyújtás előtti évben árbevételük legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származott. Az utóbbi évekhez viszonyítva nagy különbség, hogy az eladásra vásárolt mezőgazdasági áruk nettó árbevétele is figyelembevételre kerül a mezőgazdasági árbevétel számításánál - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Az eddigiekhez hasonlóan sem a számlálóban, sem a nevezőben nem szerepelhet az áfa, a kompenzációs felár, valamint a támogatások értéke. A mezőgazdasági nettó árbevételbe nem számít bele a nem saját termelésű szőlő feldolgozása. A módszertant tartalmazó közlemény ezen a linken érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?