Felszólítást küld az Államkincstár: vigyázz, lehet, te is kaptál ilyen értesítést

Felszólítást küld az Államkincstár: vigyázz, lehet, te is kaptál ilyen értesítést

agrarszektor.hu
A Magyar Államkincstár (Kincstár) egyeztetésre felszólító végzést küld február végétől azoknak a gazdálkodóknak, akiknél fennáll a lehetősége, hogy a kiegészítő jövedelemtámogatás (CRISS) és a Fiatal mezőgazdasági termelők támogatás igénylése érdekében a 2023. évi egységes kérelmükben mesterségesen teremtették meg a körülményeket a támogatási összegek eléréséhez. A Kincstár részéről a mesterséges körülmények megteremtésének vizsgálatáról szóló végzések kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kerülnek kiküldésre. Ez azt jelenti, hogy - a saját ügyfélkapus benyújtástól eltekintve - a gazdák képviselői (meghatalmazottak, elsődleges képviselő, kamarai meghatalmazottak) kapják meg a végzéseket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kik kapnak értesítést?

Csak azok az ügyfelek kapnak értesítést, akiknél fennáll a lehetőség, hogy a mezőgazdasági termelő, illetve közeli hozzátartozó használatában lévő földterületet az elérhető legmagasabb támogatási összeg igénybevétele céljából feldarabolták és 2023. évi egységes kérelmüket ez alapján nyújtották be - írja a NAK.

Milyen igazolás fogadható el?

A mesterséges körülmények megteremtése ellenbizonyítására szolgáló nyilatkozat mellé csatolandó dokumentum lehet például egy orvosi igazolás, gazdasági okokat alátámasztó irat (számla, jövedelemigazolás), élethelyzetet érintő változás igazolása (válási papírok), illetve minden olyan egyéb dokumentum, szerződés, igazolás, ami alátámasztja a gazdaság termőterületei felosztásának szükségességét.

Meddig lehet a nyilatkozatot megtenni?

Az érintett ügyfeleknek a felszólító végzés alapján 15 napon belül nyilatkozatot kell tenniük, valamint csatolniuk kell a nyilatkozatban szereplő körülményeket alátámasztó dokumentumokat a területigény változásának valós okairól.  Ez a nyilatkozat a Kincstár elektronikus kérelemkitöltő felületen tehető meg, a "Támogatáshoz kapcsolódó elektronikus iratok beküldése menüpontban az Új beadvány készítése pontban a végzés iratazonosító számára hivatkozva az EK MFT alponton" lehet benyújtani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?