Eldördült a startpisztoly: százmilliárdok jönnek az agrofood-szektorba

Eldördült a startpisztoly: százmilliárdok jönnek az agrofood-szektorba

Sokat vár a hazai agrofood-szektor a vidékfejlesztési forrásoktól, amely jelentős támogatást jelent az ágazat megújulásában és az így megvalósuló fejlesztésektől évekig tartó versenyképességi javulást remélnek az ágazati szereplők. Bonyolítja a helyzetet, hogy sem a mezőgazdaság egésze, sem az élelmiszeripar nincs igazán jó bőrben manapság – még ha felkészült és eredményes szereplőket találhatunk is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az agrofood-szektor legfontosabb várakozásai napjainkban a várható nagyarányú forrástömeghez, a pályázatokhoz kapcsolódnak. A vidékfejlesztési források sokak számára új lehetőséget teremthetnek, a régóta esedékes fejlesztésekre teremthetnek alkalmat az élelmiszeriparban.

A növénytermesztők jövedelmezősége harmadik éve nem tud érdemi nyereséget felmutatni, az állattenyésztők relatíve jobb helyzete pedig még nem tudta begyógyítani a korábbi években elszenvedett sebeket. Az élelmiszeripar évek távlatában a fogyasztáscsökkenés, a költségnövekedés, az EPR és az importnyomás miatt távolról sincs ideális helyzetben.

A helyzetből fakadó kérdésekre kerestük a választ az Alapvetés vendégével, Hollósi Dáviddal, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatójával.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38