Ez a megállapodás komoly változásokat hozhat Magyarországon

Ez a megállapodás komoly változásokat hozhat Magyarországon

agrarszektor.hu
A Széchenyi István Egyetem kiemelt céljának tekinti ipari kapcsolatainak folyamatos bővítését. Ennek egyik fontos állomásaként stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Prágában, a cégcsoport székhelyén a napokban.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A csehországi központú Agrofert Csoport Közép-Európa egyik vezető agrárvállalkozása, amely több mint 200 cégből álló holding a vegyipar, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a megújuló energiaforrások, az erdészet és a faipar területén. A cégcsoport két magyarországi leányvállalatával, az IKR Agrár Kft.-vel és az Agrotec Magyarország Kft.-vel a Széchenyi István Egyetem már 2022 óta kiemelt partneri viszonyt ápol, és több évtizedes szakmai együttműködések állnak a mostani megállapodás hátterében.

A felek a stratégiai megállapodás és az idén megalapított Bábolnai Külső Tanszék révén a képzések és a kutatások területén olyan programokat, lehetőségeket kívánnak közösen kidolgozni, amelyek elősegítik az egyetem és a vállalkozás fejlődését. A cél hosszú távú partnerség kialakítása, melyben szorosabbra fűzik a Széchenyi István Egyetem égisze alatt működő győri, mosonmagyaróvári (Smart Farm) és zalaegerszegi (ZalaZone) innovációs parkok, illetve az Agrofert, a.s. vállalathoz tartozó Bábolna Campus projekt keretében megvalósítandó külső tanszékek kapcsolatát. A vállalat gyakorlati helyszínként támogatja az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar alap- és mesterszakjain tanuló hallgatók oktatását, valamint a tudományos diákköri munkába, illetve a kooperatív doktori programba bekapcsolódó fiatal kutatók szakmai tevékenységét.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?