2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Agrárpénzek

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

Hétfő óta lényegében mozdulatlan a forint az euróval szemben a bankközi devizapiacon, a dollárral szembeni árfolyamot pedig maga a dollár világpiaci mozgása befolyásolja. A 260 közeli árfolyamban akár lényeges kilengést is hozhatnak azok a jelzések, amelyeket a piaci szereplők a Fed ma este 8-kor megjelenő legutóbbi kamatdöntésének szövegezéséből olvasnak ki - írja a Portfolio.
 
 


Egyelőre nem okozott komolyabb elmozdulásokat az euró/dollár árfolyamban a német alkotmánybíróság azon tegnap reggeli döntése, hogy az Európai Bíróságra továbbította azt EKB eszközvásárlási programjával kapcsolatos ügyet. A német testület szerint az EKB megsértette a saját mandátumára vonatkozó kereteket, amikor néhány évvel ezelőtt az eszközvásárlási program megindításáról döntött. Korábban a német alkotmánybíróság az EKB OMT nevű programját is az Európai Bíróságra küldte, de utóbbi elkaszálta azt, és erre most is megvan az esély.

Mindenesetre van olyan értelmezés a piacon, hogy ez a veszély még inkább arra szorítja majd az EKB-t, hogy minél előbb kezdje el a program leépítését és semmi esetre se gondolkodjon azon, hogy az egyes értékpapírokban 33 százalékról 50 százalékra emelje az EKB részesedésének felső korlátját (amivel hosszabb ideig tudná fenntartani a vásárlási programot). A euró/dollár kurzus tegnap délelőtt nem emiatt, hanem inkább a várttól minimálisan elmaradó német GDP-növekedési adat miatt süllyedt, majd az erős amerikai kiskereskedelmi forgalmi adat hatására átmenetileg 1,17 alá is benézett, ma reggel pedig 1,1730 körül jár a kereskedés.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést


A forint az euróval szemben hétfő reggel óta a nagyon szűk, 304-304,5-ös sávban ingadozik.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést


A dollár/forint jegyzések kissé a 260-as szint alatt ragadtak, de a Fed ma este megjelenő kamatdöntési jegyzkönyve lényeges lesz abból a szempontból, hogy mikor és milyen stratégia mentén tervezi leépíteni a felvásárolt hatalmas értékpapír állományát. Esélyes, hogy erről további lényeges információk a jövő heti Jackson Hole-i Fed-konferencia keretében hangzanak majd el.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést


Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben