800 millióból fejlesztették azt az ipari parkot, ahol Csányi Sándor vágóhídja is üzemel

800 millióból fejlesztették azt az ipari parkot, ahol Csányi Sándor vágóhídja is üzemel

MTI
Nyolcszázmillió forintból fejlesztették a mohácsi önkormányzat tulajdonában lévő ipari parkot, amelynek területe így 185 hektárról 225 hektárra nőtt - közölte a Duna-parti város önkormányzata az MTI-vel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mint írták, a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) finanszírozott zöldmezős beruházás eredményeként az ipari park bővítési területén, negyven hektáron kiépült a teljes alapinfrastruktúra, így feltáró utakat alakítottak ki, kiépült a közműrendszer és a távközlési és kommunikációs hálózat. A június végétől birtokba vehető újonnan létrehozott területre mikro-, kis-, közép és nagyvállalkozásokat várnak, és azt remélik a fejlesztéstől, hogy az jelentős számban növeli a munkahelyek számát is. 

Az MTI érdeklődésére az önkormányzat közölte: csaknem félszáz cég megközelítően ezer dolgozójával van jelen a baranyai város ipari parkjának 185 hektárján. A területen működik a Bonafarm Csoport stratégiai partnereként üzemelő, mintegy hétszáz embernek megélhetést biztosító, Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó MCS Vágóhíd Zrt. is. A most záruló fejlesztés szükségességét az adta, hogy a meglévő ipari parkban már nem állt rendelkezésre a beruházók igényeinek megfelelő, nagy kiterjedésű szabad ipari terület.

Címlapkép forrása: MTI/Sóki Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03