2022. május 20. péntek Bernát, Felícia

Hírek - Agrárpénzek

A jövő heti jegybanki döntések mozgatják a forintot és az eurót

Kismértékű gyengüléssel kezdte a keddi kereskedést a forint az euróval szemben, a befektetők már a jövő heti MNB-döntésre fókuszálhatnak. Hasonló a helyzet az euróval is, mely gyengülésnek indult az utóbbi néhány napban, viszont jövő csütörtökön az EKB nagy bejelentése teljesen felforgathatja a piacot - írja a Portfolio.
 
 


Kedd reggel 307,95 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a hétfő esti árfolyamnál. Vagyis minimális gyengülést mutat a magyar deviza azt követően, hogy az elmúlt egy hétben közel egy százalékkal erősödött. Alig két hete pedig még 313 közelében is volt a jegyzés.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót


A dollárral szemben ma reggel 261,85-nél kezd a forint, ez 0,4 százalékos forintgyengülést jelent, de az euró-forint esetében már láthattuk, hogy ez nagyrészt a dollár erősödésének tudható be.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékot veszített, akárcsak a dél-afrikai rand.

A dollár erősödése is folytatódik, ma reggel 0,3 százalékkal 1,176 környékére esett az euró-dollár jegyzés. A következő napokban várhatóan már a jövő csütörtöki EKB-döntéssel kapcsolatos információk, pletykák mozgatják majd az árfolyamot, mivel arra lehet számítani, hogy az európai jegybank végre mond valami konkrétumot az eszközvásárlási program fokozatos lezárásáról.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót


A ma megjelenő makroadatok közül délelőtt az eurózónás inflációra, délután pedig az amerikai ipari termelés friss statisztikájára lehet érdemes figyelni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!