2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella

Hírek - Agrárpénzek

Bővül az Országos Iskolakert-fejlesztési Program

Bővíti az Országos Iskolakert-fejlesztési Programot az Agrárminisztérium, ami azt jelenti, hogy a jövőben is támogatni kívánják azt, valamint kiterjesztik az óvodákra is. A tárca fontos célkitűzése a városi zöldfelületek megőrzése és bővítése, illetve a helyi közösségek fejlesztése is.
 
 

Fontos, hogy a természeti környezet szépségeire nyitott, azokra vigyázó, felelős, környezettudatos generációk nőjenek fel Magyarországon - mondta László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Iskolakert-fejlesztési Program rendezvényén Budapesten. Az Agrárminisztérium célkitűzéseinek gyakorlati megvalósításához az egyik legmegfelelőbb közösségi helyszín és zöldfelület az iskolakert. A tárca támogatta az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitasz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezirányú kezdeményezéseit, így az Országos Iskolakert-fejlesztési Program első ütemeként 2019 januárjában elindult az Iskolakerti Alapozó Alprogram, amelynek keretében az Agrárminisztérium 50 millió Ft támogatással 50 iskolakert létrehozását, illetve továbbfejlesztését tette lehetővé – erősítette meg a helyettes államtitkár.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

László Tibor Zoltán bejelentette, hogy a minisztérium a jövőben is támogatni kívánja a programot, kiterjesztve azt az óvodákra is. Az Alapozó Alprogram szövetsége új taggal bővül, a Kék Bolygó Alapítvány csatlakozásával ugyanis tovább szélesedik az Iskolakert-fejlesztési Program által nyújtott lehetőségek palettája - tette hozzá.

Címlapkép forrása: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu