Budapestre jönnek a világ gazdálkodói: mutatjuk, miről tárgyalnak

Budapestre jönnek a világ gazdálkodói: mutatjuk, miről tárgyalnak

agrarszektor.hu
Budapesten - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében - tartja közgyűlését a Gazdálkodók Világszervezete (WFO - World Farmers' Organization), 2022. június 7. és 10. között. A nagy jelentőségű eseményre a világ minden tájáról érkeznek tagok, azon a szervezet új elnökét is megválasztják.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A WFO globális, tagsági alapon működő szervezetként a világ mezőgazdasági termelőinek túlnyomó többségét képviseli, több mint ötven országból. A WFO-nak 2020 óta teljes jogú tagja a NAK, mely így - a COPA-COGECA által biztosított uniós érdekképviseleti lehetőséggel párosulva - globális szinten is hallatni tudja a hangját a mezőgazdaság szempontjából fontos kérdésekben. A WFO támogatja a gazdálkodókat a nemzetközi szakpolitikai fórumokon, a NAK pedig részt vesz a szervezet munkacsoportjainak és európai választmányának munkájában is, valamint szavazati joggal rendelkezik annak közgyűlésén.

A WFO idén évi rendes közgyűlését Budapesten tartja, a NAK invitálására és szervezésében. A június 7-10. közötti négynapos eseményen szó lesz a világ élelmiszer-ellátásával kapcsolatos kihívásokról, valamint az orosz-ukrán háború és az inputár-emelkedések hatásairól is. Téma lesz továbbá a gazdálkodás fenntarthatóbbá tétele, a globális klímaváltozás miatt szükséges lépések, valamint a hatékonyság növelése modern megoldások alkalmazásával.

A kiemelt rendezvényen nemzetközi szakmai szervezetek vezetői is részt vesznek, továbbá a közgyűlésen a WFO új elnökét is megválasztják. A zárónapon a résztvevők magyarországi üzemeket látogatnak meg. Az esemény részletes programja itt érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?