Csúcsvágóhíd épülhet Pécs környékén

agrarszektor.hu
Évi egymillió sertés levágására és feldarabolására képes korszerű vágóhíd építését készíti elő a Csányi Sándor befektető érdekeltségébe tartozó Bonafarm-csoport a Dunántúli Napló információi szerint.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A nagyszabású fejlesztés tervéről már a Bóly Zrt. csípőteleki új tehenészetének néhány hete történt avatóünnepségén is beszélt Csányi Sándor, a Dunántúli Naplónak most újabb részleteket sikerült megtudni a beruházással kapcsolatosan. A legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a baranyai megyeszékhely vonzáskörzetében, Pécstől legfeljebb 15-20 kilométeres távolságban épül meg az évi legalább egymillió sertés levágására alkalmas csúcsvágóhíd. Mint megtudtuk, a végleges helyről még nem döntöttek a cég illetékesei, annyi azonban bizonyos, hogy szállítási és logisztikai szempontból a többieknél jobb eséllyel pályáznak az autópálya közelében lévő települések. Nem kizárt, hogy komoly versengés alakul ki a nagyszabású beruházásért. Pécs esélyeit utóbbiban a relatíve magas iparűzésiadó-teher gyengítheti.

A helyszín kiválasztása ugyanakkor várhatóan már idén megtörténik, ugyanis a tervek szerint az új üzem egy-másfél éven belül munkába állhatna. A szükséges engedélyeztetések után az építkezés indulása jövőre várható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?