2020. szeptember 28. hétfő Vencel

Hírek - Agrárpénzek

Egyszerűsödnek a földhasználati nyilvántartási adatváltozás átvezetésével összefüggő eljárások

A Magyary Program Egyszerűsítési Programja keretében egyszerűsödött a földrészlet adatok változásának földhasználati nyilvántartásban történő érvényesítése. Eszerint a használt földrészlet egyes adataiban bekövetkezett és az ingatlan-nyilvántartásban jogerősen átvezetett változások földhasználati nyilvántartásban történő érvényesítésének lehetőleg hivatalból kell történnie.
 
 

A földhasználatra vonatkozó polgári jogi jogviszonyok sérelmének elkerülése érdekében az adott földrészlet adatváltozásának hivatalból történő átvezetésére abban az esetben kerülhet sor, amennyiben az adott ingatlannak van bejelentett földhasználója; az adott ingatlannak csak egy földhasználója van; az adott ingatlan telekalakítását követően az érintett területeket használó személy változatlan; az adott ingatlan területe a telekalakítást követően nem változott; az adott ingatlannak a telekalakítása kizárólag az ingatlan helyrajzi számát, aranykorona értékét, művelési ágát, alrészlet adatait érinti.

Az egyszerűsítés adminisztratív teher- és költségcsökkenést eredményez a földhasználóknak, mivel a hivatalból történő eljárás igazgatási szolgáltatási díjmentes.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu