2020. április 8. szerda Dénes

Hírek - Agrárpénzek

Extrém rugalmas agrár-hitelkonstrukcióval rukkolt elő az MKB Bank

Az MKB Bank sajtóközleményben adta hírül, hogy bevezette új agrár-hitelkonstrukcióját, az MKB Hektár Plusz Termékcsaládot. A pénzintézet az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) szoros együttműködésben dolgozta ki minden eddiginél kedvezőbb agrár-hitelkonstrukcióját, ami június 17-től már a gazdák rendelkezésére áll.
 
 

A sajtóközlemény szerint az MKB Hektár Plusz Termékcsalád egy olyan hitellehetőség az őstermelők, családi gazdálkodók és egyéni vállalkozók számára, amelyik a vállalkozás életciklusához és a gazdálkodás szezonalitásához igazítható. A hitel futamideje és célja is rendkívül rugalmasan alakítható:

 • maximum 20 éves futamidővel az igénylők termőföldvásárlásra is fordíthatják,
 • maximum 10 éves futamidő mellett mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra és fejlesztésre költhetik el,
 • maximum 5 éves futamidővel pedig akár szabad felhasználású hitelként is igényelhetik.

Mindemellett a termékcsalád hitelkiváltásra is használható. A biztosítékként felajánlott termőföld, valamint magánszemély készfizető kezessége mellett a hitel további fő fedezetéül az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása is szolgál. Amennyiben a gazdálkodó, illetve a hitel célja megfelel a banki és az NHP fix feltételeinek, úgy akár az NHP fix 2,5%-os kamatozásával is igénybe vehető a finanszírozás.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A rendezvényen szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu