2021. április 18. vasárnap Andrea, Ilma

Hírek - Agrárpénzek

Fórián Zoltán vezeti az Erste Bank agrárközpontját

Két év alatt csaknem 60 százalékkal nőtt az Erste Bank agrárhitel-állománya. Október 9-től Fórián Zoltán vezeti a bank megújított Agrár Kompetencia Központját.
 
 

Megújította Agrár Kompetencia Központját az Erste Bank. A pénzintézet közleménye szerint a központot október 9-től Fórián Zoltán vezeti, aki korábban a Takarékbank Agrár Központjában dolgozott.

Nem kérdőjelezhető meg, hogy át kell térni a precíziós gazdálkodásra, a kérdés inkább az, ki, mikor szánja el erre magát – mondta Fórián Zoltán a bank bikali agrárfórumán. Mivel az Európai Unió következő pénzügyi-kifizetési ciklusában a környezetgazdálkodás mellett éppen a precíziós gazdálkodás lesz az egyik preferált terület, az ilyen irányú fejlesztéseket a támogatási rendszer is motiválni fogja.

A precíziós gazdálkodás nemcsak a nagy agrárvállalatok lehetősége, ugyanakkor nem térül meg mindenkinek – fejtette ki Gór Arnold, a bank agrárszakértője. Kifizetődőbb lehet intenzív, koncentrált termelés és magasabb hozzáadott értéknél, mint amilyen például a kertészet és az állattenyésztés.

A precíziós gazdálkodás kiválthat emberi munkát, segíthet döntéseket hozni, ellenben nem alkalmas a szaktudás kiváltására, ezért bevezetéséhez előzetes konzultációra, működtetéséhez pedig folyamatos szaktanácsadásra van szükség. Gór Arnold a precíziós gazdálkodás további terjedésére számít, mivel ez versenyelőnyt ad azoknak, akik képesek beruházni akár saját erőből, akár a mostani kamatkörnyezetben kedvező hitelekkel.

Szerdahelyi Róbert, az Erste Bank kkv igazgatója szerint a pénzintézet jelentősen növelte agrárhitel-portfólióját. A hitelállomány e szegmensben két év alatt csaknem 60 százalékkal nőtt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu