Hét régióban 58 agrárcentrumot nyit a Takarékbank (x)

agrarszektor.hu
Teljes országos hálózatára kiterjeszti önálló agrárüzletágát a Takarékbank. Az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálására új termékeket és új modellt is bevezetnek, hogy minél hatékonyabban segítsék az agrárium növekedését és versenyképességét.

A Takarékbank a három legnagyobb szereplő között található az agárfinanszírozási piacon, több mint 28 ezer agrárügyfél számláit vezeti, 18 ezer hitelszerződést kezel és több mint 10 ezer gazdának nyújt finanszírozást. Piacvezetők az Agrár Széchenyi Kártya közvetítésében, háromból két ügyfél a Takarékbankban veszi igénybe az államilag támogatott hitelkonstrukciót.

A pénzintézet most újabb szintet lépett. A hazai bankszektorban egyedülálló módon egy rugalmas, az agráriumhoz értő, de a takarékokra jellemzően közvetlen ügyfélkiszolgálású, önálló üzletág kezdte meg működését idén májusban az új Takarékbankon belül. Akkor öt városban indult el a projekt, amelyet a takarékok október végi végső egyesülését követően az egész országra kiterjesztettek. Hét, történelmileg és földrajzilag összetartozó térségből alakították ki a régiókat, amelyekben összesen 58 agrárcentrum nyílik meg, 200 ügyintézővel.

Az új agrárcentrumok a bankfiókokban vagy azok közvetlen közelében működnek és alapvetően finanszírozási megoldásokkal foglalkoznak. A helyszínek kiválasztása során a cél az volt, hogy az ügyfelek számára maximum 30-40 kilométeren belül elérhető legyen a szolgáltatás. Emellett a számlavezetési és befektetési szolgáltatások továbbra is elérhetőek lesznek minden Takarékbank fiókban az agárügyfélkör számára is.
Az új hálózat a teljes agrárügyfélkör kiszolgálását ellátja üzemmérettől függetlenül, de ezen felül minden 200 hektár/üzemméretet elérő vagy meghaladó szántóföldi termelőhöz és az azzal egyenértékű állattenyésztő, kertész, szőlész-borász vagy élelmiszerfeldolgozó ügyfélhez dedikált agrárügyfélkapcsolati menedzsert delegálnak, akik a telephelyükön szolgálják ki a partnereket. A menedzserek autóval, laptoppal, telefonnal felszerelt mobil bankárok, akik "házhoz mennek" és az általános szolgáltatásokon kívül akár már a szántóföld szélén is adnak finanszírozási és számlevezetési ajánlatot.

A finanszírozói hálózat képzését a Takarékbank szakemberei egyebek közt a nemzetközi agrárszakmai vásárokon tett látogatások, illetve a szakmaközi partnereik által tartott tematikus képzésekkel biztosítják. A menedzserek így nemcsak termékeket tudnak ajánlani, de más pénzügyi segítséget is nyújtanak, hiszen naprakész információik lesznek a trendekről, a piacokról vagy az árakról.

Az új üzletág nemcsak modern kiszolgálással, de korszerű termékekkel is jelentkezik. Ennek keretében hamarosan bevezetik a "Barázda" termőföldvásárlási hitelterméket, amely kapcsán háromféle megoldás közül választhat az ügyfél. Ezek között van egy földvásárlási hitelkeret, amelyet olyan termelőknek ajánlanak, akik rendszeres földvásárlók a piacon, szeretnének termőföldet vásárolni, de még nem tudják pontosan hol és mennyiért. Ez a konstrukció biztosítja, hogy az ügyfél a banki döntéssel a háta mögött bármikor ajánlatot tehessen az eladó földekre. Az új Takarékbank még az idén bevezet két kedvezményes agrárbankszámlát is. Az egyiket a kisüzemek, a másikat a közép- és nagyüzemek működésére fejlesztették ki.

További információ:
www.takarekbank.hu

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?