Így juthatnak pénzhez a magyar agrárvállalkozások: már igényelhető az új hitel

Így juthatnak pénzhez a magyar agrárvállalkozások: már igényelhető az új hitel

MTI
Már igényelhetik a mezőgazdasági szektor vállalkozásai a kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatású új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ-t, jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a KAVOSZ keddi közleménye szerint.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A hitel fix évi 0,5%-os kamattal, akár 6 éves futamidőre, 1 milliárd forint maximális hitelösszegig igényelhető, a támogatás a teljes futamidőre jár. A tájékoztatásban a KAVOSZ Zrt. kiemelte, a koronavírus-járvány miatti kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kifejezetten agrár beruházási hitelcélokra, illetve a hozzá kapcsolódó forgóeszköz-beszerzésre, valamint akár hitelkiváltás finanszírozására, üzletrész és termőföld vásárlására is felhasználható a konstrukció.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A hitel elősegíti az agrárvállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglévő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását. A közleményben a hitel segítségével megvalósítható lehetséges célok között említették az immateriális javak beszerzését, lakóingatlan és üdülő kivételével ingatlan építését, fejlesztését, vásárlását, termőföld vásárlását, ültetvény telepítését, új vagy használt gép, egyéb tárgyi eszköz beszerzését, tenyészállat vagy tulajdonrész (üzletrész) vásárlását.

A hitel országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, valamint a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban igényelhető. A részletes feltételek a KAVOSZ Zrt. honlapján érhetőek el.

A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a közleményben kitért arra is, hogy a teljes Széchenyi Kártya Programban a válságkonstrukciók keretében, azok májusi bevezetése óta az igényelt hitelösszeg meghaladta az 534 milliárd forintot, csaknem 18 ezer hiteligénylést nyújtottak be a vállalkozások. A szerződött hitelek összege elérte a 214 milliárd forintot, ezzel már több mint 9 ezer hitelügyletet megkötöttek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?