Két nap maradt a támogatott növénybiztosítás igénylésére!

agrarszektor.hu
Idén is számos időjárási kockázat sújthatja az agráriumot, azonban növénybiztosítás megkötésével kezelhetőek a komoly károk. A piaci biztosítások díja után támogatás vehető igénybe, amit május 15-ig lehet szankciómentesen igényelni. A gazdák csak piaci biztosítás birtokában számíthatnak arra, hogy egy természeti kár esetén az agrár-kárenyhítési rendszerbe kötelezően befizetett hozzájárulásaikból a kifizethető teljes összeget megkapják.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Május 15-ig tart az Egységes Kérelem szankciómentes benyújtási időszaka, melynek keretében összesen 46 jogcímre együttesen lehet benyújthatnak a támogatási igényt - köztük a biztosítási díjtámogatásra is. A gazdák csak piaci biztosítás birtokában számíthatnak arra, hogy egy természeti kár esetén az agrár-kárenyhítési rendszerbe kötelezően befizetett hozzájárulásaikból a kifizethető teljes összeget megkapják. Enélkül csak a jogos összeg fele érkezik meg. A statisztikák szerint

a 2017-es év kárai után több mint 3,3 milliárd forint jogos kárenyhítő juttatást nem kaptak meg a gazdálkodók, tavaly pedig 3170 termelő esett el összesen 2,9 milliárd forint kárenyhítő juttatástól  növénybiztosítás hiányában.

A tavalyi év egyik jellemző időjárási káreseménye a májusi viharok során megdőlt gabona- és repceállományok voltak. A biztosítás idén is aktuális, hiszen újra számos időjárási kockázat sújthatja az agráriumot, elég, ha csak a tavaszi aszálykárokra gondolunk. A megkötött piaci növénybiztosítások díjából 65 százalékot is kitehet a támogatás. Az érvényes biztosítás feljogosítja a gazdát arra, hogy kár esetén a kárenyhítési rendszerből teljes összegű kifizetést kapjon. A kétpilléres kockázatmérséklő rendszer tavaly az Agrárkamara által üzemeltetett jégkármérséklő hálózattal egészült ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43