2021. szeptember 24. péntek Gellért, Mercédesz

Hírek - Agrárpénzek

Küzdenek a gyilkos vírusok ellen: kétmilliárdnyi pluszpénz a sertés- és a baromfitartóknak

Összesen kétmilliárd forint többlettámogatást nyújt az Agrárminisztérium a sertés- és a baromfitartóknak a Vidékfejlesztési Programban (VP). A pluszforrásokat járványvédelmi fejlesztésekre használhatják fel a termelők.
 
 

Március végéig a sertés- és a baromfiágazat egyaránt egy-egy milliárd forint plusztámogatáshoz jut a Vidékfejlesztési Programban – jelentette be Nagy István agrárminiszter a budapesti AGROmashEXPO mezőgazdasági gépkiállításon. A többlettámogatás érdekében a tárca újranyitja az állattartó telepek korszerűsítését célzó (átk-s) pályázati felhívást a VP-ben.

A miniszteri bejelentés szerint a pluszforrásokat kifejezetten járványvédelmi beruházásokhoz használhatják fel a gazdálkodók. A minisztérium a döntéssel azt kívánja elérni, hogy az állattartó telepek legyenek felkészültebbek a sertéspestis és a madárinfluenza elleni védekezésben. A VP-s pénzeket többek között kerítések létesítésére, fertőtlenítő berendezésekre és telepi állatihulla-égetők létesítésére fordíthatják a termelők.

A tárca kész a források bővítésére is, ha a fejlesztési szándékok meghaladják a meghatározott összeget. A minisztérium az összes járványvédelmi gazdálkodói igényt ki szeretné elégíteni – hangsúlyozta a miniszter.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu