2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Agrárpénzek

Leépít a nagyatádi konzervgyár

Kevés a külföldi megrendelés. A gyártósorokat júniustól a szigetvári konzervgyárba telepítik át, Nagyatádon csak csomagolási és raktározási munkák maradnak. Adminisztratív dolgozókat kell elküldeniük – írja a Kapospont.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A nagyatádi konzervgyár valamikor a város egyik legnagyobb foglalkoztatója volt. A 80-as években több mint ezren dolgoztak itt, most 81-en. 8 dolgozót azonban még biztosan elbocsátanak a nagyatádi gyárból. Idén júniustól ugyanis a nyersanyag feldolgozás átkerül a szigervári gyárba. A kukorica és zöldborsó konzervgyártó gépsorokat is átviszik.

A szigetvári és a nagyatádi telepet irányító, Schenk és Társa Kft. ügyvezető igazgatója, Csizmár József a Kapospontnak elmondta: az árfolyam ingadozások miatt a keleti piacról nem érkezik megrendelés. Most mindenki a nyugati területre dolgozik. Ezért tavaly már felére csökkentették termelésüket.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: raktározási és csomagolási munkák maradnak csak a nagyatádi gyárban, ezért kell a 8 dolgozót elküldeniük. Ők valamennyien adminisztratív területen tevékenykednek. A többieknek azonban továbbra is lesz munkájuk. A szezontól függően a nagyatádi illetve a szigetvári telepen tudnak majd dolgozni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu