Óriási leépítés a Túró Rudi tulajdonosánál: közel 2000 embert küldenek el

Óriási leépítés a Túró Rudi tulajdonosánál: közel 2000 embert küldenek el

agrarszektor.hu
Közel 2000 munkavállalójától válik meg két lépésbe a FrieslandCampina. A nagy tejipari vállalat drasztikus döntése mögött financiális okok húzódnak. Mint írták, ezzel a leépítéssel 2026-tól éves szinten több száz millió euróval csökkenthetik a költségeiket. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A holland FrieslandCampina tejipari vállalat bejelentette, hogy 1800 fős leépítést tervez. A Pöttyös márkát is tulajdonló vállalat a költségek mérséklésével és a nyereségesség javításával indokolta a drasztikus lépést: két év alatt összesen 1800 munkahelyet kívánnak megszüntetni világszerte - írta meg a Liner.hu a Reuters értesülései alapján.

A FrieslandCampina már a jövő év során 1200 dolgozótól is megválhat, közlésük szerint pedig a leépítések nem egy részlegre korlátozódnak, hanem valamennyit érintik majd. Becsléseik szerint a látványos leépítéssel akár 200 millió eurót is megtakaríthatnak a kiadáscsökkentő program részeként, melynek célja, hogy 2026-tól éves szinten 400-500 millió euróval csökkentsék költségeiket.

A holland vállalat a világ egyik legnagyobb tejipari szövetkezete, s több mint 100 országban van jelen, ahol tejtermékeket, valamint az élelmiszer- és gyógyszeriparban felhasznált összetevőket értékesít. A magyar vonatkozás pedig a Pöttyös termékcsalád, de ismerhetjük még a vállalatot konkrétan a Túró Rudiról, vagy a Milli tejitalokról is.

Címlapkép: FrieslandCampina

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?