Leépít a Bayer: munkahelyek ezrei szűnnek meg

agrarszektor.hu
2021 végéig a világszerte 118 ezer embert foglalkozó vállalat 12 ezer munkatársától kell hogy megváljon. Csak Németországban 4500 ember veszíti el az állását - szellőztette meg a hírt a Handelsblatt és a Reuters.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

4500 munkahely szűnik meg csak Németországban, közölte a leverkuseni vegyipari óriás elnök-vezérigazgatója kedden. Ezzel a lépéssel Werner Baumann,a legnagyobb megszorítási csomagot jelentette be a cég történetében. Mint kiderült: a világszerte 118 ezer embert foglalkoztató vállalat 2021 végéig 12 ezer munkatársától kell hogy megváljon. A német munkavállalók úgy tudják, a leépítés "szignifikánsan nagyobb része" hazai földön történik meg. Az amerikai Monsanto átvétele után bizonyára szükség van a kiadások csökkentésére, de a megszorítás mértéke ennél többet sejtet.

Tarlókezelés glifozáttal

A dolgozókat kedden egy köremailben értesítették a leépítés részleteiről. Eszerint a cég egyik háttérrészlege, a Bayer Business Services (BBS), amelyik IT-szolgáltatásokat végez, szintén nem menekül. Tevékenységét más egységekhez szervezik ki, szervezeti önállóságát elveszíti. Baumann azt is bejelentette, hogy a cég megválik tulajdonhányadától a Currentában, de ugyanez a sorsa az állatgyógyászatnak, valamint a napvédelmet és a lábápolást érintő márkáknak is.

Ezekkel a lépésekkel a versenyképesség növelése és a nyereség növelése a vállalat célja - az eddigi nyilatkozatok szerint. A terveket beárnyékolja az USA-ban indult, a glifozáttal kapcsolatos kártérítési lavina. A Bayer vezetősége azonban ismét védelmébe vette a Monsanto átvételét, és azt hangoztatják, hogy a megszorítási programnak semmi köze a cég ellen indított perekhez.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55