2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Agrárpénzek

Lefordult a magas lóról a forint

A hajnali gyengülést követően délelőtt erősödni kezdett a dollár az euróval szemben, ezáltal a dollár/forint kurzus is visszapattant héthavi mélypontjáról. A japán jen a dollárerő ellenére jól tartja magát - olvasható a Portfolio elemzésében.
 
 
Kedd reggel a forint 307,43-nál járt az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a hétfő esti árfolyammal.

A dollárral szemben 272,69-nél járt a jegyzés azt követően, hogy hétfőn 272,36-nál héthavi mélypontot ért el az árfolyam. 

Képtelen magára találni a dollár

A régióban a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona minimálisan erősödött. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra minimálisan gyengült, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékos visszaeséssel kezdett a szenvedő amerikai fizetőeszközzel szemben.

A fejlett devizák piacán a dollár tovább gyengült az euróval szemben, 0,2 százalékkal emelkedett az árfolyam, így 1,127 körül járt. Közben a japán jen 0,8 százalékkal erősödött a dollárral szemben miután a vártnál erőteljesebb bérnövekedésről számolt be a legfrissebb statisztika. Az angol font 0,3 százalékot tudott javítani a dollár ellenében, míg a svájci frank 0,15 százalékkal erősödött.

Igazán fontos makroadatok nem érkeznek a következő napokban, csütörtökön az EKB kamatdöntő ülése és a brit parlamenti választások befolyásolhatják majd leginkább a hangulatot, addig pedig kivárásra lehet számítani.

A címlapkép forrása: AFP/Kim Jae-Hwan

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben