2020. október 1. csütörtök Malvin

Hírek - Agrárpénzek

Lendületben a búza árfolyama

Az elmúlt héten az USDA riport hatása dominálta a piacot, mely általánosságban véve igen kedvezőnek bizonyult. Míg a szója és a kukorica piacai pillanatnyi levegővételhez jutottak, addig búza technikailag ki tudott lépni a csökkenő trendből – mondta el a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.
 
 

Január harmadik hete végre egyértelműen a búza lendületes növekedését hozta magával, a hétfői 761 dollárcentes nyitáshoz képest a mai napig 36 centtel tudott emelkedni. Ez egyfelől közel 5 százalékos növekedést jelent, ugyanakkor a 800 centes árszintet megközelítve a csökkenő trendből való kitörést is egyben. Länger Péter szerint ennek köszönhetően az elkövetkezendő időszakban viszonylag tartósan a 800-820 centes sávban tud maradni az árfolyam, valószínűleg csak a 820-830 centes szintet elérve indul meg újra lefelé.


Korántsem fest ennyire rózsás képet a szója, habár immár második hete figyelhető meg minimális javulás az árfolyamváltozásokban. Ennek mértéke azonban minimális, ráadásul a fundamentumok komolyabb változása híján nem várható komolyabb kitörés. Vélhetően leginkább a búza keltette pozitív hangulat rángatja feljebb az árfolyamot, valószínűleg lassan lassú lecsorgás veszi kezdetét, melynek következtében két héten belül visszatérhet az 1400 dollárcentes szint alá.


A kukorica esetében határozottan lefelé irányuló korrekció várható, ahogy a szójánál úgy itt is elsősorban a kedvező hangulat számlájára írható a növekedés. Minimális potenciál még akad benne, a minimálisan emelkedő trend egyelőre a mai napon sem tört meg, ugyanakkor hamarosan elérheti maximumát, ahonnan már csak lefelé vezet az út. 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu