2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Agrárpénzek

Még mindig 308 körül ingadozik a forint

Péntek reggelre sem változott érdemben a forint árfolyama, továbbra is 308 körül ingadozik a jegyzés az euróval szemben. Közben az euró ereje nem akar elfogyni, a japán jen viszont eséssel kezdte a napot, miután a Bank of Japan mérlege megállíthatatlanul hízik tovább.
 
 

A forint 307,87-nél állt az euróval szemben péntek reggel, ez gyakorlatilag megegyezett a tegnap esti szinttel - olvasható a Portfolio elemzésében. A dollárért 274,5 forintot kellett adni, ami 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a csütörtökinél. A jelek szerint a 308-as ellenállás erősen fogja a forintot, hiszen napok óta képtelen tartósan áttörni ezt a határt. Néha sikerült ugyan egészen 307 környékére erősödni, de aztán rendre elfogyott a lendület.

Nem ereszti a forintot a 308-as szint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel kezdett, a cseh korona viszont inkább a gyengülés felé hajlott péntek reggel. A tágabban vett feltörekvő piacokon ennél nagyobb kilengéseket láttunk, hiszen az orosz rubel 0,55 százalékkal, a török líra pedig 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, de a dél-afrikai rand is 0,4 százalékos eséssel kezdte a napot.

A fejlett devizapiacokon egyelőre az euró ereje lep meg mindenkit, az utóbbi hetek rallyja után nem tud tartósan megfordulni a hangulat. Ma reggel 0,05 százalékkal erősödött tovább az európai deviza a dollárral szemben, így 1,1219-nél jár a jegyzés. Ezen a nap második felében talán az amerikai munkaerőpiaci statisztika változtathat, amire kiemelten figyelnek a befektetők.  

A címlapkép forrása: Shutterstock

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!