Merész tervek: 100 millió forintig jön a teljes adómentesség?

agrarszektor.hu
100 millió forint éves árbevételig adómentességet szorgalmaz a mezőgazdasági kis- és közepes méretű gazdaságoknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) stratégiai programjavaslata. A NAK szerint a legfontosabb, hogy javuljon a hazai agrárium versenyképessége.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Olyan adórendszert kellene bevezetni, amely jobban támogatja a kis- és közepes méretű agrárgazdaságokat - jelentett ki a NAK programjavaslatát bemutató tájékoztatón Győrffy Balázs, a köztestület elnöke. A kamara szerint el kellene érni, hogy a támogatási összeg nélkül számított mezőgazdasági éves bevételek 100 millió forintig adómentesek legyenek.

A NAK megszüntetné, hogy egy személy ugyanazt a mezőgazdasági tevékenységet több jogi, illetve adózási formában is folytathassa. Eredeti céljának megfelelően visszaállítaná az őstermelői jogviszonyt, így az őstermelők csak a háztáji gazdaságban keletkezett felesleget értékesíthetnék. A családi mezőgazdasági vállalkozásokat pedig a dokumentum szerint jogi személyiséggel ruháznák fel.

A következő időszakban a modernizáció érdemben befolyásolja majd az agrárgazdaság teljesítményét, így felértékelődik a hatékonyság, a minőség és az élelmiszerbiztonság - hangsúlyozta a NAK elnöke. Ezért szerinte fontos, hogy a jelenleginél is jelentősebb fejlesztési forrásokat biztosítsanak az agráriumban. A köztestület azt szorgalmazza, hogy a 2021-2027-es új unió költségvetési ciklusban a magyar vidékfejlesztési források érjék el a 2000 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43