Mesterségünk címere: Miért, és hogyan írtunk már 100 Agrár24 blogbejegyzést?

Mesterségünk címere: Miért, és hogyan írtunk már 100 Agrár24 blogbejegyzést?

Takarék Agrár24
Amikor 2020 július 1-én megírtuk az első Agrár24 blogbejegyzésünket elindítottunk egy olyan kezdeményezést, ami egyedülálló itthon, de a régióban is. Érdemes újra olvasni a több mint 3 hónapja született első blogpost-ot, mert továbbra is álljuk írásba öntött szavunkat, mint ahogy az agrárium finanszírozásában is elkötelezettek vagyunk. Kitűztük célul, hogy napi szinten igyekszünk információkkal ellátni az agrárium, az élelmiszeripar és egyáltalán a fenntartható, közös jövőnk iránt érdeklődő olvasókat. A mai rövid írásból kiderül, hogy miként sikerült betartani az ígéretünket, miért, és hogyan született meg ez a sok írás.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mostani a 100. Agrár24 blogbejegyzésünk, és eddig már több mint 50 ezer olvasót sikerült elérnünk, akik hosszú perceket szánnak napjukból, hogy végig olvassák rövid írásainkat. Reméljük, hogy folytatva amit már elkezdtünk, sikerül megnyerni még többeket, mert minden nap azon dolgozunk, hogy minél érdekesebb, és hasznosabb témákat mutassunk be röviden, közérthetően.

Jó kérdés, hogy mikor és miként születnek az írások. Ennek kapcsán szeretnénk röviden bemutatni az írásokat jegyző kollégáink mindennapjait. A napi munkánkat a hazai élelmiszer vertikum finanszírozása kapcsán a hitelügyletek és élelmiszer-termékpályák elemzése, ügyfél tárgyalások kötik le, valamint az olyan banki fejlesztések, amelyek révén a Takarékbank Agrárcentrum kevesebb adminisztrációval és gyorsabban tudja kiszolgálni meglévő és jövőbeni ügyfeleit. Munkánk során találkozunk olyan érdekes, publikus információkkal, amelyet akár szakmai interjú formában osztanak meg velünk, vagy tengerentúli újságok hasábjain bukkanunk rájuk konkrét kérdésekre válaszok után kutatva. Vagyis az ötlet jellemzően napi munka közben jön, és azzal párhuzamosan, vagy utána kell kidolgozni, mire megszületik egy írás. Előfordult már, hogy hétvégén vagy szabadság alatt jött az ihlet, született meg egy-egy bogbejegyzés, ez is mutatja, hogy az ismeretterjesztés iránti elköteleződésünk túlmutat a napi kötelező feladatokon.

A miként kapcsán már csak saját nevemben tudok nyilatkozni, mert mindenki másként éli meg az írást. Személyes élményem, hogy a tömör és érdekfeszítő írás egy hasznos gyakorlat, amely sok gyakorlás, kritikus visszajelzés árán lehet egyre jobb. Az iskolarendszerben először olvasni tanul meg az ember, aztán írni is, technikai szinten, de ez általában csak a napi életünk és munkánk alap kommunikációjához elég (instant üzenetek, e-mail-ek, etc.), amikor olyan valakivel "beszélgetünk", akivel már van közös pont, ügy. A hallgatást, kritikus, értő olvasást, és a tartalmas írást már nehezebb elsajátítatni az iskolarendszerben. A hallgatás, kritikus és értő olvasás a feltétele, hogy rátaláljunk olyan témákra, amelyek számunkra, és sok olvasó számára is újdonság értékkel, hasznos információval bírnak. Tartalmas és rövid írás nélkül nem lehet a mai online világ információ cunamijával terhelt olvasót megszólítani, ezt nem helyettesíti a kattintásvadász címadás sem.

Az Agrár24 már megjelent 100 blogbejegyzésben és a jövőben is arra törekszünk, hogy az a 2-3 perc amennyi időt kérünk az olvasóink egy napjából, az megérje, gyarapítsa szakmai és személyes érdeklődésük mentén a biztonságos és fenntartható élelmiszer előállítás és annak finanszírozásával kapcsolatos ismereteiket. 

Írta: Antal Áron, Takarékbank Agrárcentrum

Támogatott tartalom! A cikk megjelenését a Takarékbank támogatta.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?