2020. február 26. szerda Edina

Hírek - Agrárpénzek

Minden, amiről tudni kell: Agrárium 2019 konferencia

A legfontosabb idei szabályozási és piaci változásokról tájékozódhatnak az agrárgazdaság szereplői az Agrárium 2019 konferencián, amelyet március 7-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio gazdasági portál. A konferencia célja, hogy gyakorlati információkat nyújtson az ágazat résztvevőinek az agrártámogatások megszerzéséhez és segítse eligazodásokat a változó jogszabályi és piaci körülmények között.
 
 

Március 7-én rendezi meg a Portfolio Agrárium 2019 elnevezésű konferenciáját, amely az egyik legrangosabb eseménynek számít a hazai agrárgazdaság tavaszi eseményei között. A konferenciának a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont ad otthont.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


Az esemény legfontosabb célja, hogy első kézből nyújtson gyakorlatban is jól hasznosítható információkat az ágazati szereplők számára a legfontosabb idei jogszabályi változásokról és segítse tájékozódásukat a folyamatosan változó piaci környezetben. Az esemény hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az agrárium résztvevői kihasználhassák az idei agrár- és vidékfejlesztési támogatási lehetőségeket, illetve megalapozott döntéseket hozhassanak az új gazdálkodási ciklusban. Az „Agrárium 2019” konferencia kiemelt témája, milyen feltételekkel nyílik meg az egységes elektronikus támogatási kérelmek idei beadási időszaka, és a gazdálkodóknak a források megszerzéséhez milyen új követelményeket kell teljesíteniük. Az esemény külön szekcióban foglalkozik a földadásvételekre, a földöröklésre, az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetésére és a helyi földbizottságokra vonatkozó szabályozási elképzelésekkel, amelyek 2019-ben a legjelentősebb változásokat hozhatják a hazai agráriumban. Szó lesz arról is, milyen új hitellehetőségeket kínálnak a bankok az agrárgazdaság számára, illetve milyen hitel- és lízinglehetőségek nyílhatnak a gépbeszerzések finanszírozására. Az esemény részletesen foglalkozik az új vetőmag fajtajegyzékekkel és a növényvédőszer-piac gyökeres átalakulásával, emellett pedig átfogó képet kíván adni az új állattenyésztési törvény előírásairól, a takarmányozás piaci és innovációs trendjeiről és a Magyar Élelmiszerkönyv várható élelmiszerszabályozási reformjáról.

A konferencia megnyitó előadásában Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára ad tájékoztatást az agráriumot érintő idei kihívásokról és kormányzati tervekről, a szekcióbeszélgetésekben pedig az államigazgatási és szakmai-érdekképviseleti szféra további magas rangú képviselői nyújtanak információkat a legfontosabb témákban. Az eseményen részt vesznek az üzleti szféra – így az inputgyártó, az állattenyésztési, a takarmányozási, az élelmiszeripari és a kereskedelmi cégek – csúcsvezetői is.

 

Feldman Zsolt

államtitkár

Agrárminisztérium

Jelenleg az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. Felel az európai uniós közvetlen támogatások, piaci intézkedések és a nemzeti agrártámogatások rendszerének működtetéséért, a mezőgazdasági... Tovább »

 

A kecskeméti konferencia részletes programjáról ezen a linken lehet tájékozódni. A Portfolio a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít. A jelentkezési és regisztrációs lehetőségekről a konferencia internetes oldalán lehet tájékozódni, amelyet ide kattintva is el lehet érni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu