2020. május 28. csütörtök Emil, Csanád

Hírek - Agrárpénzek

Újabb húsüzem zárta be a kapuit

Bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme, a Népszabadság információi szerint kormányzati segítségben reménykednek a településen.
 
 

Hetek óta szünetelt a munka a 124 éves múltra visszatekintő üzemben, mely rendes működése alatt több mint száz embert foglalkoztatott. Erre azonban már jó ideje nem volt példa, az elmúlt hónapokban már csak harmincan dolgoztak a gyárban, a folyamatr végére a végül a mostani, sokak szerint váratlan bezárás tett pontot.

Sátoraljaújhely polgármestere értetlenségének adott hangot, mivel előzetesen semmi nem utalt arra, hogy az üzem bajban lenne. A néhány éve teljesen felújított húsüzemet tudomása szerint semmilyen köztartozás nem terheli, a tulajdonos indokként csupán a veszteséges működést jelölte meg. A polgármester szerint létfontosságú lenne a munkahelyek megmentése, mert a térségben nem sok esély nyílik a munkanélkülivé válók elhelyezkedésére. A térség országgyűlési képviselője szerint a sátoraljaújhelyi üzem is bekerülhet a kormány által a húsipari cégek megmentésére irányuló programba.

(NOL)


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu