Újabb húsüzem zárta be a kapuit

agrarszektor.hu
Bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme, a Népszabadság információi szerint kormányzati segítségben reménykednek a településen.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hetek óta szünetelt a munka a 124 éves múltra visszatekintő üzemben, mely rendes működése alatt több mint száz embert foglalkoztatott. Erre azonban már jó ideje nem volt példa, az elmúlt hónapokban már csak harmincan dolgoztak a gyárban, a folyamatr végére a végül a mostani, sokak szerint váratlan bezárás tett pontot.

Sátoraljaújhely polgármestere értetlenségének adott hangot, mivel előzetesen semmi nem utalt arra, hogy az üzem bajban lenne. A néhány éve teljesen felújított húsüzemet tudomása szerint semmilyen köztartozás nem terheli, a tulajdonos indokként csupán a veszteséges működést jelölte meg. A polgármester szerint létfontosságú lenne a munkahelyek megmentése, mert a térségben nem sok esély nyílik a munkanélkülivé válók elhelyezkedésére. A térség országgyűlési képviselője szerint a sátoraljaújhelyi üzem is bekerülhet a kormány által a húsipari cégek megmentésére irányuló programba.

(NOL)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03