Valamit nagyon tudhat - Újra kaszált a cseh milliárdos

agrarszektor.hu
Jelentősen növelte bevételeit a cseh Agrofert vállalat. A tavalyi évben mintegy tíz százalékos növekedést mutató mezőgazdasági és vegyipari cégcsoport több európai országban is jelen van, magyar érdekeltsége közé tartozik például a Ceres pékség, az IKR Agrár Kft. és a Devecseri Agrokémiai cég is. A vállalat egyetlen tulajdonosa Andrej Babis, cseh kormányfő-helyettes és pénzügyminiszter, akit a cseh ellenzék és a sajtó is gyakran vádol politikai- és gazdasági összeférhetetlenséggel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tíz százalékkal nőtt az Agrofert csoport tavalyi éves bevétele, így 2014-et mintegy 167 milliárd koronával zárta a vállalat - olvasható az Agrofert oldalán. A cég szerint a tavalyi beruházások értéke 12,6 milliárd korona körül alakult, a csoport forgalmában pedig az állami megrendelések értéke 1,1 százalékot ért el. A tavalyi nyereséghez leginkább a csoport német vegyipari cégei járultak hozzá. Így például az Agrofert legjobban teljesítő tagja az SKW Sticksoffwerke Piesteritz német műanyaggyártó vállalat volt, amely a tavalyi évet 2, 9 milliárd koronás nyereséggel zárta.

A cseh cégcsoport legjelentősebb tavalyi akvizíciója a kiskunfélegyházi NT Kft. megvásárlása volt, de nem a napraforgóolajat gyártó vállalat az egyetlen magyar Agrofert érdekeltség. A cég tulajdonában áll például a győri Ceres pékség, a bábolnai IKR Agrár Kft. és a Devecseri Agrokémiai mezőgazdasági cég is. Emellett érdekeltségei vannak Németországban, Szlovákiában és néhány további európai államban is.

Érdekesség, hogy a mintegy 34 ezer embert foglalkoztató cégcsoport egyetlen tulajdonosa Andrej Babis, aki a cseh kormányfő helyettese és egyben az ország pénzügyminisztere is. Babist a cseh ellenzék és a sajtó is bírálja, mivel szerintük a politikai és a gazdasági tevékenysége összeférhetetlen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?