Vidékfejlesztési program: hamarosan új pályázatokat hirdetnek meg

MTI
Kecskeméten, a XX. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumon beszélt a mintegy 1300 milliárd forintos keretösszegű Vidékfejlesztési program aktualitásairól Kis Miklós Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár, és elmondta: a meghirdetett 74 pályázatból 64-et már lezártak, és idén ősszel, valamint jövőre lesznek még új pályázatok.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Feldolgozóüzemek létrehozását eddig mintegy 113 milliárd forinttal támogatták, kertészeti fejlesztésekre csaknem 80 milliárd forintot biztosítottak, az állattartó telepek mintegy 120 milliárd forintból korszerűsödnek. A fiatal gazdák induló támogatására több mint 15 milliárd forintot fordítottak, turisztikai fejlesztéseket 31 milliárd forintból támogatnak. Környezetvédelemre, környezetkímélőbb gazdálkodásra eddig 270 milliárd forintot biztosítottak, illetve az ökogazdálkodást is majdnem 100 milliárd forinttal támogatták - sorolta az államtitkár.

Felhívta a figyelmet, hogy vannak még nyitott pályázatok, amelyekre most is lehet pályázni. Ezek között említette, hogy több mint 8 milliárd forintot különítettek el tanyavillamosításra, vízellátásra, szennyvízkezelésre. Lehet pályázni öntözésfejlesztésre is, továbbá rövid ellátási láncok, együttműködési lehetőségek kialakítására, borszőlő ültetvények telepítésére is. Az idén ősszel illetve jövőre megnyitni tervezett pályázatokról szólva megemlítette a minőségi rendszerekhez való csatlakozás támogatását, továbbá, hogy idén ősszel tervezik termelői csoportok támogatását újra meghirdetni. Kitért arra, hogy Magyarországon több mint száz Leader helyi akciócsoport működik, és több mint 40 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésükre. Az általuk meghirdetett pályázatokra 11 ezernél is több támogatási kérelem érkezett és már több mint 4 ezer támogatási döntés született 16,5 milliárd forint tekintetében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?