2019. október 16. szerda Gál

Hírek - Agrárpénzek

VM: egyelőre nem lesz állami takarmányalap

Egyelőre nincs napirenden az állami takarmányalap létrehozása,közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A szaktárcánál az MTI megkeresésére elmondták, hogy az állattartók megsegítése érdekében a forgóeszköz hitelnyújtásra és a megemelt nemzeti támogatások folyósítására látnak esélyt.Több szakmai szervezet is felvetette egy állami takarmányalap létrehozását az állattartók helyzetének könnyítése érdekében. Legutóbb a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz), valamint a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) sertéstenyésztői választmánya javasolta, hogy - a hőség okozta károk enyhítésének részeként - az állam hozzon létre egy takarmányalapot, bázist, hogy a magyar állattartók takarmányszükséglete az idei nehéz körülmények ellenére is biztosítható legyen.


Az állattenyésztők szakmai szervezetei közül több javasolta a kedvezményes forgóeszköz hitelhez való hozzájutás lehetőségének megteremtését is. Emellett kérték azt is, hogy emeljék meg a nemzeti támogatások összegét.Az MTI úgy tudja: szerdán kerül a kormányülés napirendjére a VM-nek az állattartók megsegítését célzó javaslatcsomagja.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu