2017. március 25. szombat Irén, Írisz

Hírek - Agrár-vidék

Lázárék bekeményítenek a fiatal gazdáknak

Módosította a Miniszterelnökség a fiatal gazdáknak szóló pályázatot a Vidékfejlesztési Programban (VP). A kérelmeket nem március elsejétől, hanem március 16-tól lehet beadni. A későbbiekben módosítják, illetve szigorítják a pályázat tartalmát is.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Március elseje helyett március 16-tól lehet beadni a kérelmeket a VP „Fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című felhívására – közölte a Miniszterelnökség. A tárca nem indokolta a határidő módosítását. Ugyanakkor közölte, hogy a felhívás tartalmával kapcsolatban hamarosan további módosításokat, szigorításokat hajt végre. A cél a minisztérium szerint az, hogy csak a valós gazdálkodói tevékenységet folytató termelők nyújthassák be támogatási kérelmeiket.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


A fiatal gazda pályázaton újonnan létrehozott mezőgazdasági vállalkozás kaphatnak támogatást az üzleti tervben vállalt, azzal szorosan összefüggő és ahhoz kapcsolódó kötelezettségek teljesítésére. A támogatás nagysága 40 ezer eurónak megfelelő forintösszeg.


 

Címlapon, most

Kalózszoftverekkel hekkelik meg saját traktoraikat a gazdák

Brazil húsbotrány: fokozott ellenőrzést rendelt el a főállatorvos

Magyarországra közvetlenül kevés brazil hústermék érkezik.

Hatalmas vihart kavar a brazil húsbotrány - Brüsszel is lépett

Korrupciós ügyek és kritikán aluli húsminőség a világ legnagyobb exportőrénél.

Nyúzzák a Renner traktort, de állja a sarat

Gyakorlati próbákat tartanak az új magyar géppel, készül a fülkés változat is.

Április 15-ig lehet bejelenteni a téli fagykárokat

A termelők a hozamértékcsökkenés 80 százalékát is megkaphatják.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ