Aki nem használt Elatust

Aki nem használt Elatust (x)

PR
Az őszi búza kórokozók elleni védelme egyértelműen a sárgarozsdáról szólt a tavalyi, 2023-as évben, de a rozsda mellett sok más egyéb kórokozó is „ment a lepattanóra”, így a kezeletlen, vagy nem megfelelő készítménnyel kezelt állományok más egyéb kórokozók számára is lehetőséget biztosítottak a fertőzésre. A csapadékos időjárás egyértelműen kedvezett a fertőzések gyors kialakulásának és a megelőző jellegű kezelések jelentősége hatványozottan megmutatkozott. Főleg, ha jó hatékonyságú és megfelelő hatástartamú készítménnyel védekeztünk.

Szeretnénk kiemelni a hatástartam fontosságát, hiszen egy ilyen méretű járvány esetében nemcsak az adott táblára kellett odafigyelnünk, hanem a szomszédos területekre is, mert ha rendelkezésre állt a fertőző anyag és rövid hatástartamú készítménnyel védekeztünk, előfordulhatott, hogy újra vissza kellett térnünk egy tűzoltásra, mert a tünetek megjelentek később is.

Ez az eset nem fordulhatott elő azokkal a táblákkal, amik Elatus Era kezelésben részesültek! A készítmény hatóanyagai rendkívül hosszú védelmet biztosítottak, nyugodtak lehettek azok a termelő partnereink, akik alkalmazták, mert biztosak lehettek abban, hogy nem fog megjelenni a sárgarozsda vagy más egyéb kórokozó a búzájukon.

Az Elatus Era dózisa rugalmasan választható, a körülményekhez igazítva, fertőzési nyomástól és időjárástól függően. A készítményben található SDHI hatóanyag az egyik legjobb triazollal van összepárosítva. A solatenol biztosítja a kiváló hatékonyságot és a hosszú hatáskifejtést, a protikonazol jól kiegészíti ennek hatékonyságát. Fontos megjegyeznünk, hogy az Elatus Era sokkal több mint egy gombaölő szer. Hatóanyagainak köszönhetően egyedülálló zöldítő hatást biztosít, kimagasló mértékben tapasztalhatunk termésre gyakorolt pozitív hatást.

Csak egy példát szeretnénk érvként felsorakoztatni a fenti állításunkhoz. A 2023-as évben egy kezeletlen állományhoz képest (amit teljes mértékben elpusztított a sárgarozsda) az Elatus Era-val kezelt parcellánk fejlesztési kísérletünkben plusz 250%-kal több termést adott. Tehát 2 és félszer több termés volt betakarítható egy kezeletlenül hagyott állományhoz viszonyítva.

Boros Szilárd fejlesztő kollégánk mutatja a 250% különbséget!Boros Szilárd fejlesztő kollégánk mutatja a 250% különbséget!

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?