Ez lenne a jövő? - Zenével nyugtatnak, mielőtt mészárolnak

agrarszektor.hu
Zenét is hallgathatnak azok a szarvasmarhák, amelyeket egy kanadai vágóhídon ölnek le. A "humánus" állatleölési módszerek mellett kampányolók szerint még sosem volt akkora igény a jobb körülmények között nevelt és kíméletesen leölt állatokra, mint manapság. Az állatok jogai mellett érvelők viszont úgy vélik, hiába bánnak így az állatokkal, ha azokat ugyanúgy lemészárolják, mint sanyarúbb körülmények között élő társaikat.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A kíméletes leölési módszerek képviselhetik az úgynevezett etikus étkezés következő szintjét - állítja az Animal Justice Canada nevű állatvédő szervezet, amely az állatok jogai és a "humánus" leölési módszerek mellett kampányol. Azt állítják, hogy Kanadában leölésük előtt az állatokat olyan szélsőséges körülmények közé kényszerítik, amelyek miatt akár 52 órát is utazhatnak étlen, szomjan és pihenés nélkül. Ráadásul nagyon sok állat megsérül és elpusztul a túlzsúfoltság és a tolakodás miatt. A szervezet szerint az Európai Unióban jobban bánnak az állatokkal, mivel például a szállítási időtartam maximum 8 óra lehet.

A változtatás szükségességét jelzi, hogy Kanadában vannak olyan éttermek, amelyek már csak kíméletesen leölt állatokat vesznek meg. Fontosnak tartják, hogy csak olyan állat húsa kerüljön a fogyasztók elé, amely a leölése előtt pihent, illetve gyorsan és fájdalommentesen ölték le. Egyes kanadai vágóhidak úgy próbálnak eleget tenni a legújabb igényeknek, hogy leölésük előtt kifejezetten szarvasmarháknak készült nyugtató zenét hallgattatnak az állatokkal.

Tény ugyanakkor, hogy a humánus módon felnevelt és leölt állatok húsa drágább. Bár ezt még sokan nem tudják megfizetni, szakértők szerint egyre nagyobb lesz az igény az ilyen húsok iránt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Agrárpénzek

Jön az uniós pénz a gazdáknak

Október 16-án kezdődik a közvetlen támogatások és egyes vidékfejlesztési intézkedések előlegének kifizetése.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?