2022. október 5. szerda Aurél

Ez lenne a jövő? - Zenével nyugtatnak, mielőtt mészárolnak

agrarszektor.hu
Zenét is hallgathatnak azok a szarvasmarhák, amelyeket egy kanadai vágóhídon ölnek le. A "humánus" állatleölési módszerek mellett kampányolók szerint még sosem volt akkora igény a jobb körülmények között nevelt és kíméletesen leölt állatokra, mint manapság. Az állatok jogai mellett érvelők viszont úgy vélik, hiába bánnak így az állatokkal, ha azokat ugyanúgy lemészárolják, mint sanyarúbb körülmények között élő társaikat.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A kíméletes leölési módszerek képviselhetik az úgynevezett etikus étkezés következő szintjét - állítja az Animal Justice Canada nevű állatvédő szervezet, amely az állatok jogai és a "humánus" leölési módszerek mellett kampányol. Azt állítják, hogy Kanadában leölésük előtt az állatokat olyan szélsőséges körülmények közé kényszerítik, amelyek miatt akár 52 órát is utazhatnak étlen, szomjan és pihenés nélkül. Ráadásul nagyon sok állat megsérül és elpusztul a túlzsúfoltság és a tolakodás miatt. A szervezet szerint az Európai Unióban jobban bánnak az állatokkal, mivel például a szállítási időtartam maximum 8 óra lehet.

A változtatás szükségességét jelzi, hogy Kanadában vannak olyan éttermek, amelyek már csak kíméletesen leölt állatokat vesznek meg. Fontosnak tartják, hogy csak olyan állat húsa kerüljön a fogyasztók elé, amely a leölése előtt pihent, illetve gyorsan és fájdalommentesen ölték le. Egyes kanadai vágóhidak úgy próbálnak eleget tenni a legújabb igényeknek, hogy leölésük előtt kifejezetten szarvasmarháknak készült nyugtató zenét hallgattatnak az állatokkal.

Tény ugyanakkor, hogy a humánus módon felnevelt és leölt állatok húsa drágább. Bár ezt még sokan nem tudják megfizetni, szakértők szerint egyre nagyobb lesz az igény az ilyen húsok iránt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01