Veszélyessé vált az állattartás Ukrajnában

agrarszektor.hu
Takarmányhoz igyekszik juttatni az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a legrászorultabb ukrajnai gazdákat, akiknek kényszerből le kellene vágniuk állataikat a fegyveres konfliktus miatt. A közelmúltban ezer veszélyeztetett család vetőburgonyát kapott.

Veszélyes tevékenységgé vált az állattartás Ukrajna keleti részén, ahol a fegyveres konfliktus a legintenzívebb - közölte a FAO. A földekben lévő, fel nem robbant lövegek, a lopások, illetve a lövöldözésekben szerzett veszteségek miatt a gazdák állataikat saját otthonukhoz a lehető legközelebb szeretnék tudni, még akkor is, ha emiatt - költségesebb megoldásként - kénytelenek azokat ólakban tartani.

A mai helyzet miatt ugyanakkor sokan nem tudnak szénát gyűjteni az állatoknak, ezért nem marad más választásuk, mint a kényszervágás - fogalmazott Farrukh Toirov, a FAO ukrajnai katasztrófa-elhárítási koordinátora. Többségüknek viszont az állatok jelentik a túlélés zálogát a tejtermékek, a tojások és a hús miatt, nem is beszélve az általuk szerzett jövedelemről.

A FAO a napokban vetőburgonyával látott el ezer veszélyeztetett és élelmiszer-ellátási gondokkal küzdő családot, most pedig a takarmányhiányt igyekszik enyhíteni. Olyan termelőket juttatnának takarmányhoz, akiknek még vannak teheneik, birkáik, kecskéik, szárnyasaik vagy sertéseik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. augusztus 16. 18:03