Jöhet az újabb nadrágszíjhúzás: már nem sokáig drága a tej!

agrarszektor.hu
Hosszabb, nyereséges időszak után úgy tűnik, ismét szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat a tejtermelőknek. Tavasszal ugyanis megugrik a tejpiaci kínálat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"A gazdáknak figyelembe kellene venniük a piaci realitásokat, és nem a vakvilágba termelni, azt remélve, hogy az uniós állampolgárok ismét kisegítik őket az adóforintjaikkal"

 - intette a tejtermelőket Phil Hogan európai agrárbiztos. Ugyanis a tavaly novemberben tapasztalt, rekordmagasságú tejár ismét zuhanásba kezdett. Ennek oka, hogy a fogyasztás világszinten nőtt, miközben tej európai termelése csökkent, így végül a nyerstej átvételi ára kilogrammonként 38 centet (118 Ft/kg) ért el.


2017-ben végre ismét nyereségesség vált a tehéntartás, amire a termelők a kibocsátás növelésével reagáltak. Tavasszal ráadásul nő a szezonális termelés, így összességében 9%-os kínálatnövekedéssel lehet számolni az európai piacon. A 2016-ban nehezen elért piaci egyensúly ismét felborulhat. Akkor az unió támogatásokkal bátorította a termelőket az önkéntes termeléscsökkentésre. Magyarországon ez nem következett be. A kimagasló támogatási szintnek köszönhetően a válság idején sem csökkent a tejkibocsátás.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 14. 06:02