Tökéletes párt keresel a jószágodnak? Itt az internetes társkereső teheneknek

agrarszektor.hu
Egy brit vállalat a Tinderhez hasonló társkereső alkalmazást indított tehenek számára. A tenyésztők így egyszerűen kiválaszthatják az állományukba legjobban passzoló egyedeket, elég csak jobbra csúsztatniuk a tökéletes állat fényképét, és percek alatt megegyezhetnek az árról az eladóval.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Idén Valentin-napon adta ki egy brit cég azt az alkalmazást, amely hasonló elven működik mint a Tinder elnevezésű társkereső. Az alkalmazás azzal a céllal jött létre, hogy összekösse egymással az Egyesült Királyságban élő marhatenyésztőket, akiknek így sokkal egyszerűbb lesz az állományukba legjobban illeszkedő egyedek kiválasztása. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


Az alkalmazás ugyanolyan elven működik, mint a Tinder, a gazdálkodóknak ugyanis egyszerűen csak jobbra vagy balra kell csúsztatniuk az egyes egyedek képeit, attól függetlenül, hogy megfelelő-e számukra, vagy sem. A gazda a döntést az egyed részletes adatai alapján hozhatja meg, a képek alatt ugyanis ott van az egyes állat kora és lakhelye is, így ha balra csúsztatják az állatról megjelent képet, akkor az azt jelenti, hogy elutasítják a javasolt egyedet, ha pedig jobbra, az azt, hogy alkalmasnak találták.

A "társkereső" használatakor a gazdálkodónak meg kell adnia, hogy tenyészbikát vagy tehenet keresnek. Ha megtörtént a pár kiválasztása, és mindkét gazda részéről elfogadásra került, akkor a vevőt egy olyan webhelyre irányítja a rendszer, ahol részletesebb információkat is megtudhat a kiválasztott egyedről, így ha a gazda elégedett a választásával, akkor megegyezhet az árról az eladóval. Az alkalmazás az Egyesült Királyság több mint 43 ezer gazdaságának állatát tartalmazza, ez pedig az itt található összes gazdaság közel egyharmadát lefedi.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?