Érdekes dolog történik a magyar tejjel

Érdekes dolog történik a magyar tejjel

agrarszektor.hu
A CLAL szerint a világ tejtermelése a 2021 szeptembere és 2022 augusztusa közötti csökkenést követően mérsékelten emelkedni kezdett. A száraz időjárás meghatározó jelentőségű lehet a tejtermelésre Dél-Amerikában és Európa egyes részein, emiatt az árak emelkedésére lehet számítani 2023 harmadik negyedévében és 2024-ben.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A Rabobank szerint a növekedést 2023 első fél évében a gyenge bázis mellett az EU és az USA termelésbővülése tette lehetővé, míg Óceániában és Dél-Amerikában csökkenés figyelhető meg. A száraz időjárás meghatározó jelentőségű lehet a tejtermelésre Dél-Amerikában és Európa egyes részein, melynek következtében az árak emelkedésére lehet számítani 2023 harmadik negyedévében és 2024-ben - írj a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ).

Az Eurostat adatai szerint az Európai Unió tejfelvásárlása 2022-ben stagnált, a 2022. decemberi tejhasznú tehénállománya 0,7 százalékkal, a tehenek élősúlyban kifejezett vágása 2,7 százalékkal, az üszőké 0,4 százalékkal csökkent. A közösség 2023 első négy havi tejfelvásárlása 0,8 százalékkal nőtt, míg az első három havi tehénvágása 1,6 százalékkal, az üszőké 5,9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az Európai Bizottság március végi előrevetítése szerint az Európai Unióban a csökkenő nyers tejár és magas takarmány- és egyéb inputköltségek miatt a tehenek vágása növekedhet 2023-ban. Az EU tejhasznú tehénállománya 2023-ban 1 százalékkal csökkenhet, a tejhozam 0,8 százalékkal javulhat, ami a tejtermelés 0,2 százalékos csökkenését teheti lehetővé.

Cikk forrása: Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?