Itt a dánok nagy dobása: így csökkentenék a tehenek metánkibocsátását

Itt a dánok nagy dobása: így csökkentenék a tehenek metánkibocsátását

agrarszektor.hu
Dániában a gazdáknak egy olyan takarmány-adalékanyag finanszírozásában nyújtanak segítséget, amely várhatóan akár 30%-kal csökkenti a szarvasmarhák metánkibocsátását. Mindez azért is fontos, mert az ország a legnagyobb tejtermék-exportőr az EU-ban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az északi ország vállalta, hogy 2030-ig 70%-kal csökkenti a kibocsátását az 1990-es szinthez képest. A dán Concito éghajlat-elemző műhely szerint Dánia területének több mint fele mezőgazdasági művelés alatt áll, és az ország szén-dioxid-kibocsátásának mintegy harmadát a mezőgazdaság adja. Az iparág aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a szén-dioxid-adó a termelés csökkentésére és a gazdaságok bezárására kényszeríthetené őket - írja a Reuters.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ehelyett a gazdálkodók és a tejipar olyan adalékanyagok használatát szorgalmazta, amelyek megállítják a tehenek gyomrában az erjedési folyamatot, megakadályozva a metán képződését. A kormány 518 millió dán koronát (74 millió dollár) különített el a takarmány-adalékanyag finanszírozására, amely 2030-ban várhatóan mintegy 30%-kal csökkenti az ország nagyjából 550 000 tejelő tehenének metánkibocsátását.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?