Csúnyán lebuktak a Sajón fosztogató orvhalászok

agrarszektor.hu
Április első hetében, hosszas előzetes megfigyelés után, újabb sikeres akciót hajtott végre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök ezúttal a Sajó térségében tartottak járműellenőrzéseket, egyik ilyen akciójuk során bukkantak azokra az orvhalászokra, akiknek autójából sajnos már élettelen állapotban került elő három, illegálisan kifogott hal.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Április elején több alkalommal tartottak ellenőrzést az ÁHSZ munkatársai a Sajó térségében, ahol orvhalászok rendszeres tevékenységére utaló jeleket találtak - írja a Nébih. A halászati őrök a sötétség beállta után a folyó gátja mellett várták, majd ellenőrzés alá vonták azt a gépjárművet és az abban tartózkodó négy tiszalúci személyt, akikről okkal feltételezték az illegális halászatot. Az ellenőrök az autó átvizsgálása során egy zsákban 2 darab, 3x3 méteres emelőhálót, egy másik zsákban pedig - élettelen állapotban - 1 paducot és 2 dévérkeszeget találtak.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az autóban tartózkodók egyike sem rendelkezett halászatra jogosító okmányokkal és a sofőrön kívül személyazonosító okmányokkal sem, ezért az ellenőrök a rendőrséget is értesítették. A jogosulatlan halászat tényét a helyszínen ketten ismerték el, őket a rendőrség előállította. A Nébih közigazgatási eljárás során mindkettőjüket százezer forintot meghaladó bírság megfizetésére kötelezte, valamint 3 évre eltiltotta a horgászati-halászati tevékenységtől.

Szinte egy hét sem telt el a fent leírt eset óta, amikor újabb két orvhalászt értek tetten a Sajón az állami halőrök. A két személy egymástól 30 méterre halászott 3x3méters emelőhálóval, halat fogni a gyors intézkedésnek köszönhetően nem volt idejük. Az eljárás az érintett személyek ellen folyamatban van.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02