Mikor jár le a birtokon tartási kötelzettség? - Itt a válasz!

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara arra hívja fel a figyelmet, hogy a támogatási kérelem beadását követően az anyajuhokat és anyateheneket a megadott ideig birtokon kell tartani, kiesésük esetén pedig pótolni kell az állatokat. Az új állattal nem kezdődik újra a birtokon tartási idő, hanem folytatódik ott, ahol a kieső állat abbahagyta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Termeléshez kötött- és átmeneti nemzeti anyajuhtartás-támogatásra kérelmező akkor jogosult, ha a támogatási kérelemben bejelentett anyajuh-létszámot a kérelem benyújtását követő naptól kezdődően 100 napig folyamatosan a tenyészetében tartja (birtokon tartás). A kérelmezett állatállomány tartási helyének megváltoztatását az állatállomány átszállítása napjának bekövetkezésétől számítva 15 napon belül, elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell bejelenteni a Kincstár részére.

A termeléshez kötött- és átmeneti nemzeti anyatehéntartás-támogatásra a kérelmező akkor jogosult, ha a támogatási kérelemben bejelentett állatokat a támogatási kérelem benyújtását követő naptól számított 6 hónapig folyamatosan birtokon tartja. A kérelmezett állattól a birtokon tartás során született borjakat a születésük napjától kezdődően legalább egy hónapon keresztül az anyjukkal azonos tenyészetben kell tartani.

Elhullott, leölt, valamint selejtezett állat esetében a birtokon tartási feltétel teljesül, amennyiben kérelmező a kiesett egyedet a kieséstől számított hatvan napon belül a támogatási feltételeknek megfelelő egyeddel, saját költségére pótolja és a kieső állatnak a nyilvántartásból történő kijelentése a szarvasmarha ENAR-rendeletnek megfelelően megtörténik. A kiesés tényét és a pótlásként beállított állatot legkésőbb a pótlásra előírt határidőt követő tizenöt napon belül, a kötelező birtokon tartás utolsó hatvan napjában kieső és nem pótolt állatokat a kiesést követő tizenöt napon belül elektronikus úton kell bejelenteni. A pótlásként beállított állatra vonatkozó hat hónapos birtokon tartási kötelezettség számításakor a kieső állat esetében eltelt időt figyelembe kell venni, tehát a birtokon tartási idő nem kezdődik újra.

(Forrás: NAK)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?