Óriási csatában dőlhet el az év madara cím sorsa: mutatjuk a jelölteket

agrarszektor.hu
Idén három bagolyfaj - az uráli bagoly, a füleskuvik és az erdei fülesbagoly - között dől el, hogy melyik lesz 2020-ban az év madara. Az érdeklődők július 25-ig szavazhatnak a madarakra a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Magyarországon fészkelő bagolyfajok közül egyedül a gyöngybagoly van bajban és szorul emberi segítségre - mondta az InfoRádiónak Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Mivel a faj már többször volt az év madara, ezért a szervezet elnöksége úgy döntött, hogy idén az uráli bagoly, a füleskuvik és az erdei fülesbagoly közül lehet kiválasztani, hogy melyik faj legyen 2020 év madara. Az érdeklődők július 25. 12 óráig szavazhatnak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

Erdei fülesbagoly

A füleskuvik és az erdei fülesbagoly a lakott területen élő bagolyfajok közül a leggyakoribb, a füleskuvik ugyanakkor az egyetlen olyan vonuló bagolyfaj Magyarországon, mely kisebb, mint a kuvik. Ezzel szemben az uráli bagoly még nem organizálódott magyarországon, bár egyre nő a Magyarországon fészkelő párok száma. Mindhárom faj kisrágcsálókat, rovarokat fogyaszt. Mivel a baglyok nem építenek fészket, így nélkülözhetetlen számukra a varjúfajok - a dolmányos varjú és a szarka - közelsége, melyek fészkei a legfontosabb természetes otthont jelentik számukra.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?