Új támogatásra pályázhatnak a vadászok: itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
A magyar vadgazdálkodás környezeti és gazdálkodási feltételeinek javítása, és a klímaváltozás negatív hatásainak enyhítése érdekében nyilvános pályázati felhívást tett közzé az Országos Magyar Vadászkamara. A pályázaton csak az Országos Vadgazdálkodási Alapból finanszírozható tevékenységek finanszírozására lehet támogatást igényelni. A pályázatokat összeállítására és benyújtására 2019. október 1-je és október 31-e között van lehetőség, az online felületen (KAPOR) keresztül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar vadgazdálkodás színvonalának javítását és a klímaváltozás negatív hatásait enyhítené az Országos Magyar Vadászkamara, ezért nyilvános pályázati felhívást tettek közzé. A pályázaton csak az Országos Vadgazdálkodási Alapból finanszírozható tevékenységek finanszírozására lehet támogatást igényelni. A pályázaton a Magyarország területén az illetékes vadászati hatóság által, önálló kódszámon nyilvántartásba vett, vadászatra jogosultak vehetnek részt.

Az országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság javaslatainak megfelelően, az Országos Magyar Vadászkamara Elnöksége 2019. augusztus 16-i ülésén véglegesítette az Országos Vadgazdálkodási Alap 2020/2021. vadászati évre vonatkozó pályázati kiírását. A fentiekkel összhangban a pályázat célja támogatást nyújtani olyan projekt megvalósításához, amely a szabad területi vadgazdálkodás feltételeinek és környezeti hatékonyságának javítását segíti elő, különös tekintettel a vadon élő vadászható fajok, mint természeti erőforrások fenntarthatóságára és a klímaváltozáshoz való adaptációjára.

A pályázat kiírása szerint a támogatás a következő tevékenységek esetén igényelhető:

1. Fás szárú fajokból álló szegélyek, gyümölcsös fasorok kialakítása, rágóerdő telepítés, csenderesek, vadbúvók kialakítása
2. Apróvad táplálkozó- és búvóhelyek kialakítása szántóföldi kultúrák vetésével
3. Termesztett növényféleségek diverzifikálása évelő zöldtakarmány keverékek telepítésével
4. Vadászterület vízellátását javító beavatkozás
5. Ragadozógyérítés, csapdapark fejlesztés
6. Fácán és fogoly állománygazdálkodás fejlesztése
7. Apróvad- és őzetetők vásárlása és elkészítése

A pályázatban nem támogatható a Vadgazdálkodási Alap céljaival ellentétes tevékenység, mint például a vadtakarmány vásárlás, a vadkárelhárító-kerítés építés (két kivétellel) és a vadászati berendezések építése. Nem támogathatóak továbbá bizonyos tevékenységek, mint például a kutatási, a szakértői, a tevezői és a projektmenedzsment tevékenység.

Bár a pályázati felhívás a vadászatra jogosultak számára lett meghirdetve, a 1. 2. és 3. célterület közvetett módon érintheti a vadgazdálkodási egység területén termelő földhasználót is, különösen abban az esetben, ha a termelő diverzifikációban és/vagy ökológiai jelentőségű terület (EFA) kijelölésében kötelezett. Eredményes pályázat esetén a vadászatra jogosult finanszírozhatja a zöldítés elemeiben kötelezett gazdálkodó költségeit, részt vállalva ezzel a zöldítés és vad élőhely fejlesztés céljainak elérésében.

A támogatási felhívás és valamennyi kapcsolódó dokumentum az előző évi kiíráshoz és a rendszer működését leíró szabályzatban foglalt határidőhöz képest egy hónappal hamarabb kerül közzétételre azért, hogy a vadászatra jogosultaknak több ideje legyen ismerkedni a pályázható célterületekkel és a kapcsolódó feltételekkel, alaposabban átgondolhassák a fejlesztési elképzeléseiket és legyen idejük a szükséges engedélyeket, igazolásokat begyűjteni. A pályázatok összeállítására és benyújtására 2019. október 1-je és október 31-e között van lehetőség, az online felületen (KAPOR) keresztül. A pályázókat az Országos Magyar Vadászkamara országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága 2020. január 31-ig értesíti a benyújtott pályázatokat érintő döntésükről. A pályázati felhívás és annak dokumentumai itt találhatók, a részletes pályázati felhívás pedig itt érhető el.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?