Fontos változások történtek egy pályázati felhívásban: ez számos gazdát érinthet

agrarszektor.hu
2021. augusztus 4-vel módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent, a "minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége" című (VP3-3.2.1-21 kódszámú) felhívás dokumentációja. A változások három pontot érintenek.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

Megváltozott a "Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége" című (VP3-3.2.1-21 kódszámú) felhívás. A változások 2021. augusztus 4-én léptek életbe - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A változások az alábbi három pontot érintik:

1. Pontosításra került, hogy az elnyerhető támogatás összege támogatást igénylőként értendő, azaz a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket benyújtó támogatást igénylők részesülnek vissza nem térítendő támogatásban a rendelkezésre álló forrás erejéig, a célterületenként meghatározott összeghatárokon belül.

2. Az étrékelési szakaszonként benyújtandó támogatási kérelmekkel kapcsolatban kiegészült a műszaki és szakmai elvárásokra vonatkozó 3.4.1.1. fejezet 4. pontja. Ennek megfelelően új támogatási kérelem akkor nyújtható be, ha az előző támogatási kérelem elutasításra vagy visszavonásra került, vagy az előző támogatási kérelemben vállalt tevékenységek megvalósultak és a záró kifizetési kérelem benyújtásra került.

3. A projekt végrehajtására rendelkezésére álló időtartamra vonatkozó 3.5.2. fejezetben megszűnt a projekt fizikai befejezésére vonatkozó, a Támogatói Okirat hatályba lépését követő naptól számított legfeljebb 24 hónapos időkorlát. Ugyanakkor a jóváhagyott tevékenységeket továbbra is legkésőbb 2024. december 31.-ig kell végrehajtani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?