Tűzoltókat kellett hívni: talajművelőbe szorult egy veszprémi bikabébi (képek)

agrarszektor.hu
Talajművelő gépbe szorult egy bikabébi a Veszprém megyei Külsőtavon. Bambi éjszaka gabalyodhatott bele az eszköz vasszerkezetébe, reggel azonban a közelben tartózkodók megtalálták a kétségbeesett állatot, és riasztották a tűzoltókat. Az állatot sikerült kiszabadítani, és hihetetlen módon az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.

Beleszorult egy talajművelő gépbe egy tíz hónapos bikabébi a Veszprém megyei Külsővaton - írja a Bors. A Bambi névre hallgató borjú az éjszaka gabalyodott bele az eszköz vasszerkezetébe, de saját erőből sehogyan sem tudott kikeveredni. A közelben tartózkodók hamar meglátták, hogy a kicsi bajba került, és riasztották a celldömölki tűzoltókat.

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság

Forrás: Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság

A katasztrófavédelem munkatársai speciális módszerekkel kezdték el a riadt borjú megmentését, az állat ugyanis hiába csecsemőkorú, 120 kilóját nem volt könnyű megmozdítani. Először az állat hátsó és mellső lábát, majd a fejét szabadítot­ták ki a szerkezet fogságából. A mű­velet sikerrel zárult, Bambi épségben megúszta a kalandot, és hihetetlen módon, semmi baja nem esett. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?