Hihetetlen! Ki nem találnád, miből készül a jövő szupertakarmánya

agrarszektor.hu
100 ezer dolláros támogatást fog kapni a Cawthron Institute az új-zélandi kormánytól, hogy segítséget nyújtson egy nagyszabású projektben. A projekt célja olyan állati takarmánykiegészítőt készíteni egy, Új-Zéland partjainál őshonos vörös hínárfajból, amely csökkenti a szarvasmarhák üvegházhatású gáz-kibocsátását.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Cawthron Institute számára a pénzt a Sustainable Food and Fibre Futures nevű pénzalap fogja biztosítani, jelentette be az új-zélandi miniszterelnök és a földművelésügyi miniszter az intézetnél történt meglátogatása során. Damien O'Connor, az új-zélandi földművelésügyi miniszter elmondta, hogy a táplálékkiegészítő jelentősen visszafoghatja az állati eredetű üvegházhatású gáz-kibocsátást, ami pedig nagy segítség lehet a gazdáknak. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A korábbi kísérletek azt bizonyítják, hogy az Asparagopsis armata nevű hínárféle fogyasztása akár 80%-kal is visszafoghatja a szarvasmarhák üvegházhatású gázok kibocsátását. Más, hasonló okból kifejlesztett termékek átlagosan 10-20%-os hatásfokkal működnek csak.

Ausztrál kutatások szerint, ha a világ szarvasmarha tenyésztőinek csak a 10%-a átállna erre a hínáralapú táplálékkiegészítőre, az olyan hatással lenne, mintha 50 millió autót visszavonnánk az utakról

- mondta Damien O'Connor.

A gazdák nagyon keresnek minden olyan eszközt, amivel alacsonyan tarthatják az üvegházhatású gáz kibocsátásukat, és ennek a kiegészítőnek a használatával magasabb áron értékesíthetnék a megtermelt tejet és húst. Nem mellékes az sem, hogy a táplálékkiegészítő előállítása és kivitele során számos új munkahely is keletkezni fog.

A cikk eredeti nyelven az RNZ oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?