Óriási változások jönnek az Európai Unióban: ez vár a termelőkre a jövőben

Óriási változások jönnek az Európai Unióban: ez vár a termelőkre a jövőben

MTI
Az Európai Unió (EU) kész fokozni a károsanyag-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzéseit - mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az ENSZ 27. nemzetközi klímakonferenciáján (COP27) az egyiptomi Sarm-es-Sejkben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Európai Bizottság alelnöke jelezte, az EU 2030-ig a korábbi 55% helyett legalább 57%-kal csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es értékhez képest. Aláhúzta: az ukrajnai háború sem tántoríthatja el a tömböt attól, hogy megtegye a szükséges erőfeszítéseket céljai elérése érdekében.

Az Európai Unió azért van itt, hogy előre, ne pedig hátrafelé haladjon

- szögezte le Frans Timmermans.

Timmermans tagadta, hogy az EU "gázlázban égne", miután az ukrajnai háború miatt csökkenteni kényszerült orosz energiafüggőségét, és új források után kellett néznie. Aktivisták kevesellték a bejelentést, amely szerintük a közelébe sem ér a klímaváltozásnak leginkább kitett országok követeléseinek.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) októberben figyelmeztetett, hogy a kontinens nem halad jó úton, ha el akarja érni célkitűzését. 2021-ben ugyanis újra nőtt a károsanyag-kibocsátás a koronavírus-járvány utáni fellendülés miatt. Az EU a világ harmadik legnagyobb szennyezője Kína és az Egyesült Államok után, de egyben ő rendelkezik az egyik legnagyratörőbb klímapolitikával. Az uniós tagállamok korábban megegyeztek, hogy 2030-ig 55%-kal csökkentik a károsanyag-kibocsátást, 2050-re pedig a zéró emissziót tűzték ki célul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02