Szokatlan riasztás: katonák léptek fel az elkóborolt szarvasmarhákkal szemben

agrarszektor.hu
Némileg szürreális, máshonnan nézve pedig nagyon angol jelenetnek lehettek tanúi azok, akik kedden az angliai Shropshire megyei Shawbury közelében autóztak január 7-én. Az egyik utat ugyanis teljesen eltorlaszolta egy csapatnyi engedély nélküli eltávozáson levő tehén. A baj csak az volt, hogy a szarvasmarhák a Brit Királyi Légierő (RAF) helyi támaszpontjának közelében követték el ezt a függelemsértést.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A katonai rendőrség ezért nem tehetett mást, minthogy egy egységgel kiszállt a helyszínre és intézkedett. A rendkívüli eseményről a South West Farmer tudósított.

A katonai rendőrség később Twitter-posztokban mutatta be, hogy hogyan kerítették be a szökevényeket, és hogyan segített a tulajdonosuknak visszaterelni őket a közeli farmra, ahonnan korábban elszöktek. A légierő szóvivője később ugyancsak Twitter-posztban erősítette meg, hogy ez volt az egyik legszokatlanabb riasztás, amivel valaha is dolguk volt.

A tehenekről később kiderült, hogy nem tartoztak a hadsereg kötelékébe, ezért végül nem kell hadbíróság elé állniuk.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?