Medvedömping Budapesten: ezt a programot kár lenne kihagyni!

Medvedömping Budapesten: ezt a programot kár lenne kihagyni!

agrarszektor.hu
Most vasárnap fog kiderülni, hogy meglátja-e, vagy sem a medve az árnyékát, ennek alapján pedig az, hogy milyen hosszú lesz a tél. E népi jóslás köré farsangi mulatságot szervezett a Fővárosi Állat- és Növénykert.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Csütörtöktől vasárnapig tart a Mackófarsang a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rendezvény apropója az a népi jóslás, amely szerint a téli álmot alvó medve február elején felébred, elhagyja a barlangját, és a medve által vetett árnyék méretéből meg lehet jósolni, meddig tart még a tél, írta meg az Infostart.

Azért mackó a mackófarsang, mert farsangi időszakban vagyunk és a népi időjóslás hagyománya szerint ha február 2-án a medve meglátja az árnyékát, akkor kiderül, milyen hosszú telünk lesz, magyarázta az InfoRádiónak az intézmény szóvivője, Hanga Zoltán.

A Fővárosi Állat- és Növénykert mind a négy nap színes programokkal várja a közönséget, csütörtökön és pénteken az óvodásoknak és az iskolásoknak kedveskednek, hétvégén pedig a családosoknak.

Hanga Zoltán elmondta, hogy lesznek látványetetések lesznek a jegesmedvénél, a barnamedvénél, a kispandánál - más néven vörös macskamedvénél -, de az ormányos medvéknél is, valamint olyan állatoknál, akiknek a nevében nem szerepel a medve szó, így például a pingvineknél és a fókáknál.

A farsang keretén belül lesznek még ismeretterjesztő programok, maci kvíz, kiflisütés, farsangi báb- és álarckészítés, illetve az állatkertben zajló vadállatmentő programmal is meg lehet ismerkedni. A két hétvégi napon lesz továbbá bábelőadás, mesekoncert, macipofi-arcfestés, mézkóstoló, kürtőskalács-készítés, mackóügyi ismeretterjesztés, rovarászbemutató, és bemutatkoznak a Semmelweis Egyetem mackódoktorai is. A teljes program itt olvasható.

Szombaton és vasárnaptól 13 órától télűző jelmezes felvonulás is indul az állatkert főbejáratától.

A 14 éven aluli, jelmezben vagy játékmackóval érkező látogatók 200 forintért juthatnak be.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?